Showroom Nissan, Otopeni

 

SHOWROOM NISSAN – Bucuresti

Bd. Timisoara, Sector 6, Bucuresti

  • Constructie finalizata in 2007
  • Autori: prof. dr.arh. Dan Corneliu Șerban, Arh. Radu Turcanu, arh. Raluca Oana Ionescu,arh. Gheorghe Bratu, arh. Florin Cobuz
  • Birou: DD Design Studio

 

  • Colaboratori: Structura: Andrei Zybaczynski / Instalații: ing.Mihai Terzi, ing. Cristina Terzi

 

 

Showroom Nissan, situat pe Bd. Timisoara este primul showroom din Romania dedicat exclusiv  renumitei marci japoneze de automobile.

Inca de la inceput, in cursul discutiilor cu beneficiarul s-a conturat idee de a prelua din expresia agresiva si robusta a noii game. Noua linie Nissan este una ferma, plina de forta. In general, in cazul constructiei unui showroom auto, arhitectura trebuie sa tina cont de functionalitate, de specificul firmei, pana si de paleta de culori. Aceste aspecte au contribuit in procesul de proiectul, adevarata miza a aritecturii ramanand transmiterea emotiilor, sentimentelor,personalitatii.

Propunerea DD Design s-a conturat in sensul asigurarii unui spatiu interior spectaculos, larg, cu ampla vizibilitate, oferind insa si o relatie deschisa cu exteriorul. Formele exterioare, argintii metalizate, sunt simple insa dinamice si par suspendate in aer. Aceste reguli compozitionale paradoxale genereaza senzatia de miscare si reusesc sa asigure consistenta cinetica conceptului.