Showroom Maxigel, Sos.București-Ploiești, București​

 

SHOWROOM UTILAJE ALIMENTARE MAXIGEL

Otopeni, Sos. București – Ploiești

  • Constructie finalizata in 2007
  • Autori: prof. dr.arh. Dan Corneliu Șerban, arh. Raluca Oana Ionescu,arh. Gheorghe Bratu, arh. Florin Cobuz
  • Birou: DD Design Studio

 

  • Colaboratori: Structura: Andrei Zybaczynski / Instalații: ing.Mihai Terzi, ing. Cristina Terzi

 

Imaginea –  hala depozitare pentru diverse obiecte s-a asimilat conceptului de showroom lucru ce determina modalitati de expresie sarace sau cu tendinta de tipar.Ca o consecinta a acestui aspect, determinat de cerintele beneficiarului precum si amplasarea pe un drum intens circulat-DN1 s-a adoptat o altfel de abordare a proiectului. Astfel, volumele mari si simple determina scara obiectului, il fac usor perceptibil in viteza automobilului si trezesc interesul pentru a fi vazut de aproape.

            Modalitatea de expresie arhitecturala se rasfrange puternic asupra spatiului interior, structurat pe doua registre-unul de birouri (desfasurat pe trei nivele) si unul de expunere (desfasurat pe doua nivele). Cele doua functiuni interactioneaza printr-o relatie surprinzatoare determinata de suita supantelor,golurilor, precum si de consolele spectaculoase de pana la 2m. Spatiul astfel rezultat (introvertit) concentreaza astfel atentia asupra exponatelor ce primesc lumina fie  prin luminatorul ce taie intregul volum fie prin “fereasta” lunga de pe fatada principala, aflata la nivelul pardoselii, care amplifica lumina captata si reflectata controlat de suprafata de apa continuata de la exterior catre interior.

            Suprafata mare a fatadelor domina prin culoare si prin modaliatea de finisare ce sustin aspectul industrial si sunt perforate de goluri minimale, oferind surpriza luminii din interior si exterior diurn si nocturn. Cele doua volume mari, o prisma si un cub sunt subliniate si sustinute de cilindrul transparent in care se regasesc birourile principale acesta din urma devenind element important al conceptului arhitectural.