Pasarela, Legătură Spațială Între Clădiri De Servicii Medicale

PASARELA, LEGĂTURĂ SPAȚIALĂ ÎNTRE CLĂDIRI DE SERVICII MEDICALE

Str. Sevastopol 5-9, Sector 1, Bucuresti

–     Constructie finalizata in 2020

  • Autori: prof. dr.arh. Dan Corneliu Șerban, dr.arh.Ionuț Anton, arh.Mihai Mitrica, arh.Maria Turcu
  • Birou: DD Design Studio
  • Colaboratori: Structura: Andrei Zybaczynski  Instalații: ing.Florin Vition

Pentru a răspunde necesităților actuale sanitare și asigurarea intervențiilor rapide, s-a dorit crearea unei legături spațiale între cele 2 centre medicale învecinate, Centrul Oncologic SANADOR din str. Sevastopol nr.5 și Spitalul Clinic de Urgențe SANADOR din str. Sevastopol nr.9.

Pasarela facilitează accesul pacienților și a personalului medical între diferite corpuri de clădire. Situată la 21 m înălțime, cu o lungime de 18m,  pasarela este compusă din structură metalică tip grindă cu zabrele și elemente transversale metalice. Structura este elementul modelator al spațiului interior, iar pentru armonizarea acesteia, s-a ales folosirea elementelor stanțate metalice și a plafonului lamelar, toate fiind vopsite într-o gamă neutră de alb. Totodată, proiectul este abordat prin premise sustenabile care privesc confortul utilizatorului, elemente care redau și estetica fațadelor, parasolare și panouri reflexive similare prin culoare și materialitate cu clădirilor învecinate.

 

Pasarela reprezintă o premieră datorită înălțimii la care este realizată, fiind un element care aduce un aport pozitiv, atât din perspectiva funcțională, răspunzând standardelor în vigoare, cât și prin estetică, armonizându-se cu imaginea celor două clădiri pe care le deservește.